Den 25 augusti är det dags för första upplagan av 2XU Idre Fjällmaraton som ger dig möjligheten att känna dig oslagbar!

Som ambassadörer för tävlingen och titelsponsorn 2XU är detta årets höjdpunkt och vi kommer deltaga med tre löpare; Janne Aronsson, Svante Stommendal och Niklas Andersson som springer den längsta sträckan på 45 km. Med oss på resan till Idre har vi också Robin ”Ragges Runda” Hallsten som hjälper oss på olika event.

Vi kommer träffa flera deltagare från Team Nordic Trail Trollhättan som åker upp och springer olika sträckor och på fredagen håller vi i ett gemensamt löppass i omgivningarna runt Idre. (Mer info om detta på vår facebook-sida senare.)

Alla har tränat på bra under våren och sommaren där alla långpass och backpass är gjorda enligt plan. Nu har laddningen med rödbetsjuice m m påbörjats och alla ser fram emot att springa de utmanande 45 kilometrarna på fjället i Idre!

Tävlingen arrangeras av Trailrunning Sweden i samarbete med Idre SK och Särna SK. Så här säger David Andersson från Trailrunning Sweden om tävlingen:

”2XU Idre Fjällmaraton är främst ett motionsevenemang, men lockar även flera av Sveriges bästa löpare och internationell elit. Med de tre olika sträckorna 12, 28 och 45 km samt barnloppet Askes Fjällmaraton hamnar vi på ca 1000 anmälningar första året. Det är häftigt att så många löpare har fått upp ögonen för loppet och vill ta chansen att springa i Idres fjällområden, tillika Sveriges sydligaste renbetesområden.”

Vi vill tacka våra sponsorer 2XUIdre Fjällmaraton, Icebug och Hemköp Hjortmossen som stöttar oss under året.

Följ gärna resan och tävlingen på vår facebook och instagram.

#aktivöresjö #2xusverige #idrefjällmaraton #icebug #hemköphjortmossen