Edsvidsleden Trailrun 17 mars 2024. Två veckor innan loppet var vi tveksamma om det ens skulle kunna genomföras. En ordentlig storm hade fällt många träd på leden som på flera ställen var omöjlig att ta sig fram på. Men efter ett otroligt arbete av Kultur- och Fritidsförvaltningen på Trollhättans Stad var leden röjd och i säkert skick för ett genomförande.

Till start kom 150 löpare och vädret denna dag var optimalt med sol och några minusgrader som initialt fryste på de annars leriga stigarna. Direkt efter start tog Julius Z Strömberg kommandot även i år med Jens Edberg en bit bakom. Dock sprang Jens fel vid ett vägskäl så Julius kunde ohotad springa i mål. På damsidan var det Linda Tersing som disponerade sitt lopp väl och kunde vinna med knappa två minuter.

Julius vann herrklassen på 59.52, Jens Edberg kom tvåa på 1.02.21 och trea blev Fredrik Gustafsson på 1.08.27. Linda Tersing vann damklassen på 1.20.13, Sylvia Gross kom tvåa på 1.22.03 och trea blev Lisa Lee på 1.24.36.

Förutom detta hade vi en kille från Glasgow som sprang sitt första traillopp, Carina Berg sprang sitt 15:e (alla!) Edsvidsleden Trailrun och som vanligt verkade de som kom in bland de sista ha haft roligast!

Tack till alla löpare, all publik, alla funktionärer och alla sponsorer. Utan er alla inget lopp.

Vi ses igen nästa år!

Resultat finns här.

Bilder finns här.

#edsvidsledentrailrun